Valpreventie

Bekijk ook onze andere diensten via de knop ‘Wat doen wij?’ in het menu!

Valpreventie in gemeente Gulpen-Wittem

Bent u gevallen? Bent u bang om te vallen? Of heeft u volgens de huisarts (of anderen) een verhoogd risico om te vallen? Wij helpen u graag!

Bij Fysiotherapie Mechelen bieden wij een valpreventie cursus aan, ontworpen om uw risico op vallen te verminderen en uw mobiliteit te verbeteren. Deze cursus is bedoeld voor ouderen (vanaf 65 jaar) en anderen die een verhoogd valrisico hebben of in het verleden al eens gevallen zijn. Tijdens de cursus gaat u onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten aan de slag om uw evenwicht, spierkracht en algehele stabiliteit te verbeteren.

Op dit moment is de vergoeding voor de cursus wisselend, afhankelijk van uw zorgverzekering. We verwachten echter dat dit in de nabije toekomst door elke zorgverzekering vergoed zal worden vanuit de basisverzekering, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt.

Heeft u nog vragen?

Voor aanvullende vragen en de meest recente informatie over ons valpreventieprogramma en de bijbehorende vergoeding door uw verzekeraar kunt u contact met ons opnemen via deze link.