Vergoeding
Bekijk ook de andere pagina’s met praktische informatie via de knop in het menu.
Fysiotherapie bij volwassenen wordt (geheel of gedeeltelijk) vergoed:
-
Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten met vergoeding voor fysiotherapie.
-
Wanneer u een aandoening heeft die voorkomt op de lijst met chronische indicaties (bijlage 1 van de Zorgverzekeringswet) worden behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. Afhankelijk van de aandoening geldt deze vergoeding voor een bepaalde periode, bijv. 1 jaar.
Bij kinderen jonger dan 18 jaar wordt maximaal de eerste 9 behandelingen vergoed. Als deze behandelingen niet het gewenste resultaat hebben, dan kan de zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden. Behandelingen voor chronische aandoeningen die voorkomen in bijlage 1 van de Zorgverzekeringswet worden bij kinderen volledig vergoed.
Voor het jaar 2025 hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.
Wij declareren de gegeven behandeling(en) rechtstreeks bij uw verzekeraar. De verzekeraar vergoedt de behandeling(en) waar u volgens uw polisvoorwaarden recht op heeft. De behandelingen die aanvullend nog nodig zijn, komen voor uw eigen rekening.
Als er geen vergoeding uit de aanvullende verzekering (meer) is dan gelden onderstaande praktijktarieven.
Zitting fysiotherapie in de praktijk | 39 euro |
Zitting fysiotherapie aan huis | 55 euro |
Screening, intake en onderzoek (eerste zitting fysiotherapie) | 57 euro |
Screening, intake en onderzoek aan huis (eerste zitting fysiotherapie) | 70 euro |
Zitting manuele therapie | 50 euro |
Zitting psychosomatische fysiotherapie | 55 euro |
Uitzonderingen
Artrose aan heup of knie: Indien de huisarts of specialist de diagnose artrose aan knie of heup heeft gesteld en er besloten wordt om niet te opereren, dan krijgt u 12 behandelingen in 12 maanden vergoed uit de basisverzekering. De behandelingen zijn volledig vergoed, maar vallen wel onder het eigen risico. Het is afhankelijk van uw verzekering of deze vergoeding eenmalig is of herhaald kan worden, kijk hiervoor in uw eigen polisvoorwaarden.
Reumatoïde artritis: Vanaf 1 januari 2025 bestaat er voor een aantal mensen met reumatoïde artritis een onbeperkte vergoeding uit de basisverzekering. Het gaat hierbij om mensen met ernstige functionele beperkingen in hun dagelijks leven. Aan de hand van de KNGF Richtlijn Reumatoïde Artritis wordt bepaald welke mensen in aanmerking komen voor deze vergoeding, onze fysiotherapeuten kunnen u hier meer informatie over geven.
COPD: Bij COPD Gold II t/m IV krijgt u vanaf de eerste behandeling vergoeding uit de basisverzekering zonder wettelijke limiet in het aantal zittingen of duur. Deze behandelingen vallen wel onder het eigen risico. Let op: sommige verzekeraars hanteren een selectief inkoopbeleid, deze vergoeding geldt dan alleen voor therapeuten die aangesloten zijn bij het Chronisch Zorgnet. Aangezien onze praktijk niet aangesloten is bij het Chronisch Zorgnet kan uw vergoeding voor COPD afwijken.
Voorbeeld
U bent ouder dan 18 jaar en heeft een klacht die voorkomt op de chronische lijst. Uw aanvullende verzekering vergoedt 12 behandelingen fysiotherapie – de chronische indicatie geldt 6 maanden – u heeft van uw eigen risico (385 euro) al 300 euro gebruikt.
Vergoeding:
Van de eerste 20 behandelingen worden er 12 vergoed vanuit de aanvullende verzekering, de resterende 8 behandelingen worden niet vergoed.
Vanaf de 21ste behandeling komt de vergoeding uit de basisverzekering, deze behandelingen worden volledig vergoed zolang de chronische indicatie geldt – in dit geval 6 maanden. ! Deze vergoeding valt onder het eigen risico. Indien uw eigen risico nog niet volledig gebruikt is dan zullen de eerste behandelingen hieronder aangerekend worden, in dit geval tot een max. van 85 euro.
Dus: u betaalt 8 behandelingen + 85 euro eigen risico voor alle behandelingen tijdens de 6 maanden waarin de chronische indicatie geldt.
Meer informatie over vergoedingen vindt u op www.defysiotherapeut.com.