Thuis bewegen

Bekijk andere interessante onderwerpen via de knop ‘Interessant’ in het menu!

Zit jij thuis vanwege de coronamaatregelen?

Ook in deze omstandigheden is bewegen erg belangrijk!  In de eerste plaats omdat bewegen essentieel is voor een goede werking van ons immuunsysteem.

Het immuunsysteem is het systeem in ons lichaam dat zorgt voor de afweer tegen ziektes, waaronder virussen. 

Belangrijke elementen voor een sterk afweersysteem zijn gezonde voeding, lichaamsbeweging, ontspanning en slaap.

Fysieke activiteit zorgt voor een goede algehele lichamelijke conditie.  Het verbetert je uithoudingsvermogen, je hartfunctie, je longcapaciteit, je bloedcirculatie, je celstofwisseling en het stimuleert en versterkt je immuunsysteem.  Bovendien zorgt voldoende beweging ook voor een betere slaap en heeft het een positieve invloed op stress

Dus: blijf bewegen!  

Ga elke dag naar buiten voor een wandeling of fietstocht van 20 tot 30 minuten. 

Werk in de tuin.  Speel buiten (met of zonder de kinderen).  Doe de voorjaarsschoonmaak. Was de auto. Schrob het terras. Lap de ramen.  Zet leuke muziek op en het wordt een goede workout!

En beperk stilzitten!

Maak van je tv moment een beweegmoment: pak gewichtjes vast en beweeg ze rond, strek de benen, hef de knieën, …

Zet de computer op de kast en sta recht in plaats van te zitten. Telefoneer al wandelend.  Laat je telefoon op een vaste plaats liggen. Loop de trap op en af.  Ga regelmatig wat halen om te drinken. 

Of maak van je huis een fitnessruimte, met Nederland in beweging, met Limburg in beweging (oefensessie door een fysiotherapeut, met bij elke oefening meerdere mogelijkheden afhankelijk van fitheid, lenigheid en kracht), met deze krachtoefeningen of doe mee met bewegen op een stoel.

Lukt het niet, of heb je meer hulp nodig?  Laat het ons weten!